08

06

19

Wandelbegeleiders gezocht in Holten!

kuier deur de diepe hel

Gezocht: wandelbegeleiders die het leuk vinden om een groep te begeleiden bij de ‘starten met wandelen’ trainingen van Kuier deur.

Deze trainingen organiseren we in aanloop naar de ZorgSaam wandeltocht die bij de Diepe Hel Holterbergloop wordt georganiseerd.

De wandeltocht van 10 kilometer vindt plaats op zondag 27  oktober en is voor iedereen.
Echter,  met een 16 weeks trainingsprogramma willen we ook minder actieve en sportieve mensen in beweging krijgen door het wandelen.  Wij laten hen ervaren dat bewegen de kwaliteit van leven kan verbeteren. Wandelen is daar bij uitstek geschikt voor!

 

Wandelbegeleiders in Holten gezocht

Om het gezamenlijke doel van minder actieve en sportieve mensen te bereiken wordt er een “starten met wandelen” programma aangeboden. Voor deze groep worden in de voorbereidingsperiode, van 8 juli-25 oktober, ‘starten met wandelen’ trainingen aangeboden in Hellendoorn en Holten.

Wij zoeken voor Holten vrijwilligers die plezier halen uit het begeleiden van deelnemers, tijdens de wekelijkse wandeling in de periode juli-oktober 2019, zodat we samen de wandeltocht op 27 oktober volbrengen.Wat verwachten we van u?

De wandelbegeleider is in staat om wekelijks een route voor de wandeling voor te bereiden en vervolgens de deelnemers te begeleiden. Hierbij wordt er van de wandelbegeleider verwacht dat er aandacht is voor veiligheid en dat er sprake is van geduld, compassie, en het creëren van groepsgevoel.

We streven de begeleidingsgroep zo groot te maken, dat vervanging mogelijk is wanneer iemand een keer verhinderd is.

 

We zoeken personen die:

– Zelf lichamelijk actief zijn
– Sociaal- en communicatief zijn ingesteld
– Voldoening kunnen halen om een ander te laten ervaren dat bewegen de kwaliteit van leven vergroot

 

Dagen waarvoor we begeleiders zoeken

Maandag 9.00 uur
Woensdag 19.00 uur (hiervoor hebben we voldoende begeleiders)
Vrijdag 9.00 uur
Periode 8 juli-25 oktober 2019

Wat bieden wij u aan?

Om goed voorbereid aan deze nieuwe vrijwilligerstaak te beginnen bieden wij u een korte opleiding aan waarbij de benodigde informatie en vaardigheden worden bijgebracht. Daarnaast krijgt u van ons een mooi arrangement met startbewijs en ontbijt voor de wandeltocht op zondag 27 oktober. Maar het mooiste is de voldoening om samen met de wandelgroep die u begeleid heeft te finishen in Holten!

Heeft u belangstelling om alleen of samen met een andere vrijwilliger deze wandelgroep te begeleiden? Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie?

In alle gevallen kunt u contact opnemen met de coördinator.
Email: marian@runspiration.nl
Telefoonnummer: 06-55012307

Dit is een project van Kuier deur, onderdeel van het programma Loopland Overijssel, dat ondersteund wordt door de provincie Overijssel.

Top