fbpx

08

06

19

Wandelbegeleiders gezocht in de gemeente Losser

kuier deur de diepe hel

Gezocht: wandelbegeleiders die het leuk vinden om een groep te begeleiden, bij de ‘starten met wandelen’ trainingen van Kuier deur.

16 weken lang organiseren we wandeltrainingen op 3 verschillende locaties in de gemeente Losser.
Met dit trainingsprogramma willen we mensen -die nu nog weinig tot niet bewegen- duurzaam in beweging zetten.

Door de manier waarop we bij Kuier deur de trainingen aanbieden, ervaren de deelnemers dat wandelen in een groep nieuwe sociale contacten, (zelf)waardering en meer conditie oplevert. Ingrediënten die de kwaliteit van leven verbeteren.

 

Wandelbegeleiders in de gemeente Losser gezocht

Om het gezamenlijke doel van minder actieve en sportieve mensen te bereiken wordt er een “starten met wandelen” programma aangeboden. Voor deze groep worden in de voorbereidingsperiode, van 7 oktober 2019-26  januari 2020, ‘starten met wandelen’ trainingen aangeboden in de gemeente Losser.

Wij zoeken voor de gemeente Losser vrijwilligers die plezier halen uit het begeleiden van deelnemers, tijdens de wekelijkse wandeling in de periode oktober 2019-januari 2020.


Wat verwachten we van u?

De wandelbegeleider is in staat om wekelijks een route voor de wandeling voor te bereiden en vervolgens de deelnemers te begeleiden. Hierbij wordt er van de wandelbegeleider verwacht dat er aandacht is voor veiligheid en dat er sprake is van geduld, compassie, en het creëren van groepsgevoel.

We streven de begeleidingsgroep zo groot te maken, dat vervanging mogelijk is wanneer iemand een keer verhinderd is.

We zoeken personen die:

– Zelf lichamelijk actief zijn
– Sociaal- en communicatief zijn ingesteld
– Voldoening kunnen halen om een ander te laten ervaren dat bewegen de kwaliteit van leven vergroot

 

Dagen waarvoor we begeleiders zoeken

Maandag 9.00 uur
Woensdag 19.00 uur (hiervoor hebben we voldoende begeleiders)
Vrijdag 9.00 uur
Periode 7 oktober 2019-26 januari 2020.

Wat bieden wij u aan?

Om goed voorbereid aan deze nieuwe vrijwilligerstaak te beginnen bieden wij u een korte opleiding aan waarbij de benodigde informatie en vaardigheden worden bijgebracht. Het mooiste is de voldoening om mensen te zien opbloeien. Bovendien zijn ze in staat een stevige afstand tot wel 10 kilometer te wandelen!

Heeft u belangstelling om alleen of samen met een andere vrijwilliger deze wandelgroep te begeleiden? Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie?

In alle gevallen kunt u contact opnemen met de coördinator.
Email: marian@runspiration.nl
Telefoonnummer: 06-55012307

Dit is een project van Kuier deur, onderdeel van het programma Loopland Overijssel, dat ondersteund wordt door de provincie Overijssel.

Top