fbpx

22

11

18

Hardlopend als een kerstboom over straat!

 “Reflectie op je sportkleding is leuk maar als er geen licht op schijnt ben je nog steeds niet zichtbaar” Met deze wake upcall heeft Olivia direct mijn aandacht te pakken. Ik heb een afspraak met haar, over veiligheidsverlichtingsproducten voor hardlopers, bootcampers en mountainbikers.

Niet direct een onderwerp waar mijn hart bij voorbaat sneller van gaat kloppen, maar wel eentje van levensbelang concludeer ik na haar introductie…

Mijn zichtbaarheid als hardloper moet stukken beter!

Olivia legt me uit hoe weinig zichtbaar je ben met alleen reflectie. “De lampen van de auto schijnen rechtuit voor een bocht. Wanneer jij nog voor die bocht bent, ben je niet zichtbaar. Pas wanneer de lampen van een auto vol op je schijnen wordt je gezien.”

Oef… Ik maak me een voorstelling hoe dat is wanneer ik hardloop en me net voor een flauwe bocht bevindt. Door mijn hes voelde ik me altijd veilig maar ik blijk in zo’n situatie gewoon onzichtbaar te zijn voor de automobilist! Bovendien is er dan nog een remweg die moet worden afgelegd. “Stop maar, ik weet genoeg, mijn zichtbaarheid als hardloper moet stukken beter!” Dat ik hier,na pak ‘m beet 35 jaar hardlopen, nog heel wat kan leren is me duidelijk.

lees verder na de foto

Witte voor, rood achter of  anders blauwe, oranje, paarse lampjes…

Ik check de site en zie tientallen veiligheidsproducten waar ik uit kan kiezen als sporter. Olivia laat me één van de best lopende producten uit haar collectie zien, het ‘harnas’, een veiligheidshesje. Ze begint te doceren; “Je moet zorgen dat de lampjes die je draagt een afwijkende kleur hebben. Of hou het bij wit voor en rood achter.”

Dat kan ik direct plaatsen. Mensen zijn gewoontedieren, hun verwachtingen zijn gebaseerd op wat ze kennen. En witte lamp komt naar je toe, een rode markeert de achterkant. Een afwijkende kleur trekt de aandacht, dus gaat een automobilist nadenken. Dat is wat je wilt wanneer je langs een donkere weg loopt en je zichtbaar en veilig wilt zijn.

lees verder na de foto

runspiration bee sports verlichting

Als een kerstboom over straat voor je eigen veiligheid

Olivia is de vrouw achter een assortiment van 50 veiligheidsproducten die erop gericht zijn om je als buitensporter meer zichtbaar te maken. “Ook handig voor wandelaars” concludeer ik. “Echt, die heb ik wel eens bijna voor de auto gehad omdat ze totaal niet beveiligd waren en bovendien met donkere kleding liepen!”
Olivia herkent dit, “je moet eigenlijk als een kerstboom over straat voor je eigen veiligheid”.

 

Het begon met één product…

Olivia is een selfmade onderneemster. Haar verhaal is geweldig! Zo’n 6,5 jaar terug was ze helemaal klaar met het werk dat ze toen deed.
“Ik ga doen wat ik zelf wil en ik begin met deze led armband”. Haar man was helemaal verbaasd, “je hebt nog maar één product.” “Die raak ik wel kwijt en daarna komt er meer”’ meldt ze zelfverzekerd. “Ik wil niet oud worden met het idee ‘had ik het maar gedaan’.”

Daarmee begon de kickstart van haar eigen bedrijf Bee-sports. Na de eerste led armband volgden producten die ze zelf ontwikkelde.  “Bedoel je dat je behalve die armband echt alles zelf heb ontwikkeld én zelf hebt laten produceren?” vraag ik haar. Ik ben helemaal verbaasd, “hoe heb je dat gedaan dan?”

 

Naar een handschoen voor een snotneus

“Ik heb voor alle producten uit mijn assortiment de hele markt onderzocht. Dat gaf me inspiratie voor de producten die ik wilde ontwikkelen voor mijn collectie, er kan altijd iets beter!”

Kijk, deze handschoenen voor hardlopers en bootcampers. Hier zit een lampje dat iets bij schijnt en dat zorgt voor extra reflectie. Er zit antislip in de handpalmen wat handig is voor bijv. bootcampers. Weer een andere stof in de vingers zodat je een toetsenbord kunt bedienen. En let op, een zachte badstofduim! Als je bij koud weer buiten sport, heb je sneller een snotneus. Zo’n duim is dan superhandig!”

Hahaha, dat is echt cool! Die wil ik! Ze zien er bovendien tof uit.

lees verder na de foto

 

runspiration bee sports gloves

Naar een breed en duurzaam pakket veiligheidsproducten voor buitenactiviteiten

Alle 50 artikelen in haar assortiment zijn op een paar na allemaal door Olivia zelf ontwikkeld. Dit wordt voor haar geproduceerd in het verre oosten.  Voor alle producten geldt dat het zichtbaar en veilig zijn. Bovendien mag het de kleding niet beschadigen. “Je moet je veilig en comfortabel voelen. En het moet betaalbaar zijn”.  Zo vat ze haar eisenpakket samen.

 

 Veilig Verkeer Nederland is partner van Bee-sports!

 

Het ene lampje is het andere niet


Ik krijg nog uitleg over een hoofdlampje. “Een hoofdlamp is een hoofdlamp, toch?”
Niet dus. Er is duidelijk verschil in prijs en kwaliteit.

Ze laat de functies zien van een aantal hoofdlampjes. “De hoeveelheid lumen van deze hoofdlamp is 150  en deze geeft 120 lumen” wijst Olivia.  “Euh… je bedoelt?” vraag ik.  “Lumen is de maat voor de totale licht die een lamp uitstraalt, dit is dus onafhankelijk van de afstand tot de lamp. De hoeveelheid licht op een oppervlakte, bijvoorbeeld de grond, druk je uit in lux “ legt ze uit.

De lampjes geven inderdaad een flinke hoeveelheid licht.
Er zijn van die handige functies op het lampje. Bijvoorbeeld wanneer je met je hand voor het lampje gaat, schijnt ie niet meer, de “handshake modus”. Handig als je een gesprek met een ander hebt.
Of stel dat je onderweg even een bootcampoefening doet, dan schakel je naar een andere functie waardoor je zichtbaar bent met 2 rode flikkerlampjes.

lees verder na de foto

Geen zware bouwlamp op je hoofd


De lampjes voelen verrassend licht en ‘vast’ op mijn hoofd. “Je hebt geen zware batterijen nodig omdat ze werken op usb en dat scheelt gewicht. Lekker duurzaam en een stuk lichter! Door de gekruiste banden boven  op je hoofd blijven ze goed zitten. Dat geeft zoveel meer comfort dan zware lampen met een enkele band” volgens Olivia. Ja, dat klopt weet ik van eerdere (goedkope) lamp ervaring.

 

Hardlopen (of wandelen) in het donker met je hond

Zoveel producten, het is een snoepwinkel voor sporters! Helaas heb ik zo een andere afspraak en moeten we afronden. “Wat heb je voor hond, een reu of een teef?” vraagt Olivia nog.  Mijn hond is een reu. “Aaah, dan is deze roze band niet wat voor hem. Heb ze ook in het blauw. “  Olivia laat een fel lichtgevende usb licht slang zien, waardoor honden in het donker heel goed zichtbaar zijn. Cool, ik loop nooit hard in het donker met mijn hond, met zo’n lichtgevende band kan dat wel!

 

Zichtbaarheid en veiligheid voor hardlopers en buitensporters is van levensbelang. Houd het veilig voor jezelf en anderen en ga als een hardlopende kerstboom over straat!

Kortingscode!

Met de volgende code krijg je in de webshop van Bee-sport.nl 10% korting op de producten!
Runspiration10

Gratis verzending!

Gebruik daarvoor deze code: gratisverzending

Sportieve groet,

Marian Freriks

vitaliteitscoach, hardloop- en bootcamptrainer

Top