fbpx

13

07

19

Trainen op vakantie

Runspiration trainen op vakantie2.jpg

Je gaat op vakantie en wilt toch dat je voorbereiding op de StrongmanRun/Cityrun/Diepe Helloop/najaarsmarathon niet verstoord wordt?
Soms is het best lastig om dat te plannen, maar een beetje voorbereiding gaat je helpen!
7 tips voor jou.

TIP 1: Bepaal je doel

Om jezelf gefocust te houden is het slim om van tevoren te bepalen wat het doel is van je trainingen in de vakantie. Er zijn immers veel factoren die je van je plan af kunnen brengen.
Wil je jezelf conditioneel verbeteren? Of werken aan je core, je kracht? Of een combi van alles?
Afhankelijk van je eigen doelen en de mogelijkheden die je hebt op je vakantieadres maak je een plan.

 

TIP 2 Maak een plan

Wanneer je op tijd begonnen bent met trainen kun je het je prima veroorloven even wat gas terug te nemen. Het is tenslotte ook vakantie. Plan de dagen en het tijdstip dat je gaat trainen, zodat het niet botst met het vakantieritme van je reisgenoten.

 

TIP 3 Wees creatief

Hardlopen kan bijna altijd overal. Een beetje creativiteit brengt je ver. Haal ’s ochtends hardlopend het brood/de boodschappen voor het ontbijt. Loop naar de bestemming/het strand/het dorpje waar jullie die dag naar toe willen. Verken hardlopend de omgeving en spot mooie plekjes die je kunt delen met de rest van je vakantiepartners.

 

TIP 4 Maak gebruik van de omgeving

Terwijl je hardloopt check je ook alvast de omgeving op mogelijkheden om je kracht en core oefeningen te doen. Een klimrek in een speeltuin, een pullupstang die je tegenkomt in een park. Trappen, hekjes waar je sprongen op of over kunt doen.

 

TIP 5 Combineer

Is het superwarm in de omgeving waar je traint? Combineer training op het droge met een duik in het water. Controleer wel eerst of het veilig is om daar te zwemmen. De afwisseling is verkoelend en uitdagend.

 

TIP 6 Laat weten waar je traint

Informeer je vakantiepartners over je trainingsroute en hoelang je ongeveer wegblijft. Bestudeer van tevoren de kaart, of zet m in je gps. Je kunt ook via whatsapp je live locatie delen, zodat het thuisfront weet waar je bent of andersom, jij waar je naar toe moet lopen. #aanrader

 

TIP 7 Neem de juiste spullen mee

Zorg dat je tijdens de training de juiste spullen bij je hebt: een telefoon in een waterdicht hoesje, een rugzak die niet irriteert, evt een extra jack als je een hoge berg opgaat. Een bidon of camelbag met water, een reep voor als je verdwaalt, plus wat kleingeld.

 

Tot slot

Mocht het op vakantie wat anders lopen dan je gewend bent of gepland had: stress er niet over. Dat helpt je niet vooruit en levert alleen negatieve energie op. Geniet van wat je wel doet. Daar word je ook een blijer mens van!

Veel plezier!

Marian Freriks
Hardlooptrainer en vitaliteitscoach

Top