fbpx

06

04

18

Plogging!

Let’s go plogging!

Noteer 21 mei, dan gaan we weer hardlopend op pad voor plogging!  Het niveau waarop je hardloopt is totaal niet van belang, je loopt zo hard of langzaam als je zelf wilt en kunt.

Plogging?!

Plogging is een samenvoeging van de woorden ‘plocka (plukken in het Zweeds) en jogging. Plogging komt dus uit Zweden en kun je zien als een nieuwe vorm van hardlopen. Eentje waar je met een extra goed gevoel van thuiskomt: je bent zelf intensief bezig en laat de natuur waarvan je geniet, schoon achter!

Plogging is goed voor de natuur en voor jezelf

Je hardlooptraining wordt er een stuk intensiever van. Je moet namelijk telkens bukken om het afval op te rapen. Tijdens het hardlopen pak je zo een heleboel squats mee.
En door het hardlopen en telkens stoppen maak je er een geweldige intervaltraining van!

Vragen over plogging? Lees eerst dit!

 • Voor wie is plogging?
  Plogging is voor hardlopers van elk niveau. Na een korte warming up ga je in je eigen tempo ga je aan de slag.  We blijven op korte afstand van elkaar.
 • Wat heb ik als hardloper nodig voor plogging?
  Kom in je hardloopkleding, De Wilgenweard en Runspiration zorgen voor handschoenen en vuilniszakken. Na afloop kun je omkleden en douchen.
 • Hoe laat en waar op 19 mei?
  Om 9.30 u. verzamelen we bij de Wilgenweard, Sportlaan 6 in Nijverdal.
  11.30 uur zijn we weer terug met volle vuilniszakken.
 • Wat kost het?
  Plogging wordt gesponsord door de Wilgenweard en Runspiration ism IVN. Het kost jou dus niets (behalve wat inspanning:))!

Meld je aan voor Plogging op 21 mei

  Top