fbpx

18

09

18

Persbericht Symposium “(Hard) lopen voor vrouwen met borstkanker”

(Hard)lopen als je borstkanker hebt of hebt gehad, kan dat?
Tijdens het symposium “(Hard)lopen voor vrouwen met borstkanker” dat op 3 oktober in Nijverdal wordt georganiseerd, word je geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Mentale en fysieke aanslag

Op het moment dat je de diagnose borstkanker krijgt, kom je in een achtbaan terecht van onderzoeken, bestralingen, chemokuren en ziekenhuisopnames. Dit pleegt niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal een aanslag op je conditie en uithoudingsvermogen. En dat terwijl een goede conditie nu belangrijker is dan ooit. Lichamelijk om de verschillende behandelingen zo goed mogelijk te doorstaan. Mentaal om alles even van je af te kunnen zetten.

 

Rustig aan doen of bewegen
Tot voor kort was het advies bij kanker dat je rustig aan moest doen, zowel tijdens als na het behandeltraject. Nu moedigen medici bewegen juist aan. Het wordt steeds duidelijker uit ervaring én onderzoek dat bewegen de kwaliteit van leven van oncologiepatiënten kan verbeteren. Daarnaast zorgt fysieke inspanning voor mentale ontspanning. Je leert je lichaam weer stap voor stap te vertrouwen en hopelijk weer van je lijf te houden.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het kan best eng zijn om (weer) te gaan hardlopen. Kan je dat favoriete rondje blijven hardlopen? Is wandelen niet beter dan hardlopen? En wat te doen als je moe bent? En is bewegen goed bij lymfeoedeem?

 

Symposium “Hardlopen voor vrouwen met borstkanker” in Nijverdal

Tijdens het hardloopsymposium “Hardlopen voor vrouwen met borstkanker” op 3 oktober wordt er ingegaan op deze vragen. Henk Jan Klooster, sportarts van SportmedX, Bertine Tieberink, oncologiefysiotherapeut van Tieberink Fysiotherapie en expertisecentrum en Ine Meen, verpleegkundig specialist, zullen hun kennis delen. Ingrid Prigge zal een forum leiden met twee hardlopende (ex) kankerpatiënten. Tussendoor verzorgt Miranda Boonstra samen met Ingrid Prigge en Marian Freriks een korte hardlooptraining.

 

Het symposium is bestemd voor (ex) patienten, medici en anderen die meer willen weten over dit onderwerp.

Locatie: De Wilgenweard, Sportlaan 6 in Nijverdal.
Inloop vanaf 18:15, het programma start om 18:45.
Entree is 5 euro, thee en koffie zijn inbegrepen. Aanmelden kan via marian@rcvryrun.nl

Top