RCVRY Run: hardlopen voor vrouwen met borstkanker

Diagnose kanker: het einde van hardlopen?

Op het moment dat je de diagnose kanker krijgt kom je in een achtbaan terecht van onderzoeken, chemokuren, bestralingen en ziekenhuisopnames. Dit pleegt niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal een aanslag op je conditie en uithoudingsvermogen. En dat terwijl een goede conditie nu belangrijker is dan ooit. Lichamelijk om de verschillende behandelingen zo goed mogelijk te doorstaan. Mentaal om alles even van je af te kunnen zetten.

 

Rustig aan doen?

Tot voor kort was het advies bij kanker dat je rustig aan moest doen, zowel tijdens als na het behandeltraject. Nu moedigen medici bewegen juist aan. Het wordt steeds duidelijker uit ervaring én onderzoek dat bewegen de kwaliteit van leven van oncologiepatiënten kan verbeteren. Daarnaast zorgt fysieke inspanning voor mentale ontspanning. Je leert je lichaam weer stap voor stap te vertrouwen en hopelijk weer van je lijf te houden..

Van alle oncologiepatiënten heeft meer dan 70% last van vermoeidheidsklachten. Het risico om in een vicieuze cirkel te belanden ligt op de loer; je bent te moe om iets aan sport te doen, maar omdat je zo weinig doet gaat je conditie snel achteruit en worden de vermoeidheidsklachten en de stap om in beweging te komen alleen maar groter.

logo RCVRY run

Verstandige trainingsopbouw onder deskundige begeleiding!

Om vermoeidheidsklachten tegen te gaan stimuleren medici in toenemende mate om – onder begeleiding – te sporten. Hardlopen kan daar zeker een onderdeel van zijn, niet alleen voor ervaren lopers, maar ook voor beginners. Voor ervaren hardlopers zal dat waarschijnlijk, afhankelijk van de soort kanker en de behandeling, op een lager niveau zijn dan je gewend was. Maar met een verstandige trainingsopbouw en deskundige begeleiding kan je datgene blijven doen wat je altijd zo graag deed: hardlopen.

 

marian freriks, personal running trainer

Als hardlooptrainer, vitaliteitscoach en 7 voudig Nederlands Kampioene in hardlopen, kan ik oncologie patiënten met een hardloopwens op een verantwoorde manier begeleiden. Daarvoor werk ik samen met RCVRY run.

Iedere hardloper die met kanker geconfronteerd wordt, ervaart en ondergaat de behandelingen en revalidatie op zijn of haar eigen manier. We werken samen naar je persoonlijke doelen toe, binnen de grenzen van wat je aankan. Ik ga uit van jouw mogelijkheden als hardloper en stel jou als hardloper en niet als patiënt centraal!

 

Start hardlooptrainingen: dinsdag 9 oktober 2018

Elke dinsdag  wordt er van 17:30 – 18:30 getraind vanaf de Wilgenweard, Sportlaan 6 in Nijverdal.In een groep van maximaal 10 deelnemers krijg je een training op maat, afhankelijk van de behandelingsfase. Er wordt gewerkt aan kracht, stabiliteit en conditie en natuurlijk aan looptechniek, zodat je ook nog een betere loper wordt.

Meld je aan!

Eerst meer informatie?

Wil je meer informatie neem dan contact met mij via marian@runspiration.nl

 

Top