Starttraining (Hard)lopen voor vrouwen met borstkanker

Evenement datum:

09/10/2018

Evenement omschrijving:

Rustig aan doen?

Tot voor kort was het advies bij kanker dat je rustig aan moest doen, zowel tijdens als na het behandeltraject. Nu moedigen medici bewegen juist aan. Het wordt steeds duidelijker uit ervaring én onderzoek dat bewegen de kwaliteit van leven van oncologiepatiënten kan verbeteren. Daarnaast zorgt fysieke inspanning voor mentale ontspanning. Je leert je lichaam weer stap voor stap te vertrouwen en hopelijk weer van je lijf te houden..

Verstandige trainingsopbouw onder deskundige begeleiding!

Om vermoeidheidsklachten tegen te gaan stimuleren medici in toenemende mate om – onder begeleiding – te sporten. Hardlopen kan daar zeker een onderdeel van zijn, niet alleen voor ervaren lopers, maar ook voor beginners. Voor ervaren hardlopers zal dat waarschijnlijk, afhankelijk van de soort kanker en de behandeling, op een lager niveau zijn dan je gewend was. Maar met een verstandige trainingsopbouw en deskundige begeleiding kan je datgene blijven doen wat je altijd zo graag deed: hardlopen.

 

marian freriks, personal running trainer

Als hardloop- en wandeltrainer, vitaliteitscoach en 7 voudig Nederlands Kampioene in hardlopen, kan ik oncologie patiënten met een (hard)loopwens op een verantwoorde manier begeleiden. Daarvoor werk ik samen met RCVRY run.

Iedere hardloper die met kanker geconfronteerd wordt, ervaart en ondergaat de behandelingen en revalidatie op zijn of haar eigen manier. We werken samen naar je persoonlijke doelen toe, binnen de grenzen van wat je aankan. Ik ga uit van jouw mogelijkheden als hardloper en stel jou als hardloper en niet als patiënt centraal!

Start hardlooptrainingen: dinsdag 9 oktober 2018

Elke dinsdag  wordt er van 17:30 – 18:30 getraind vanaf de Wilgenweard, Sportlaan 6 in Nijverdal.In een groep van maximaal 10 deelnemers krijg je een training op maat, afhankelijk van de behandelingsfase. Er wordt gewerkt aan kracht, stabiliteit en conditie en natuurlijk aan looptechniek, zodat je ook nog een betere loper wordt.

Meld je aan!

Eerst meer informatie?

Wil je meer informatie neem dan contact met mij via marian@runspiration.nl

Aanmelden

Informatie

Wil je meer informatie ontvangen? Stel hieronder je vraag

Top